Pijn na de behandeling blijft

Het kan zijn dat daags na de behandeling de gemasseerde plekken gevoelig of iets pijnlijk zijn. Dit is zeker geen reden tot bezorgdheid.

Echter als de pijn langer aanblijft, dan kan dat twee redenen hebben.

Je hebt jezelf groot gehouden en een veel te intensieve massage ondergaan, dan geschikt voor je was. En zelfs dan zal doorgaans  na een paar dagen de pijn verminderen. Dit is iets wat u al te makkelijk in AziĆ« kan overkomen. Lekker in de zon op het strand even relaxen met een lekkere massage maar je weet niet hoe je moet zeggen dat er te veel kracht uitgeoefend wordt. Nou dat is een lekkere tegenvaller, want wat heerlijk had kunnen zijn zorgt er nu voor dat je een week haast niet kan lopen.

Het andere geval, dat de pijn onverminderd door gaat en misschien zelfs nog verergerd, dat is toch echt een reden om je arts met een bezoek te vereren.

Natuurlijk is de plaats van de pijn heel erg bepalend voor de oorzaak. De hoeveelheid aanwezige spiermassa is hierin mede bepalend. Maar er zijn nu eenmaal van die plekken die ook door andere aandoeningen pijnlijk kunnen aanvoelen terwijl de oorzaak elder ligt (uitstralende pijn).

Doorgaans zal bij zulke twijfelgevallen een kwalitatief goede masseur u er al op voorhand op wijzen. Erger nog, van de massage afzien en u eerst de arts laten bezoeken. Het kan ook zijn dat de masseur de behandeling staakt, omdat tijdens de behandeling (het gevoel) wordt geconstateerd dat er meer aan de hand is dan dat met een massage kan worden verholpen.

Een paar voorbeelden waarbij het gewenst is medische hulp te zoeken in de vorm van een bezoek aan de huisarts:

Pijn in de schouder houd aan. Dit komt het meest voor bij mannen en als het onverminderd aanhoud dan kan dit duidelijk wijzen op hart problemen vaak ook dan ook in combinatie met andere verschijnselen. Juist de relatief kleine gebreken uiten zich vaak als pijn uitstraling in de schouder. Een kwalitatief goede masseur zal doorgaans hierop inspelen, maar is geen helderziende. Dit zeker als er geen duidelijk aanwijsbare oorzaak is als een verrekking.

Een spier of pees scheuring hoeft niet altijd per direct opgemerkt te worden.
Een kwalitatief goede masseur
zal bij de minste twijfel de behandeling weigeren of staken en doorverwijzen naar een arts. Maar ook hier geldt een duidelijk aanwijsbare oorzaak of juist het gebrek hieraan.

Simpel gezegd: Het loont altijd om naar je lichaam te 'luisteren'